Historie

Historie

Onze historie

In 1987 hebben Jan en Roseline Scherpenzeel het bedrijf J. Scherpenzeel Caravanstalling-Opslag-Transport opgericht. Hieronder lees je alles over het ontstaan van het bedrijf:

Image

In 1987 richtten Jan en Roseline Scherpenzeel het bedrijf J. Scherpenzeel caravanstalling-opslag-transport op. Jan kocht zijn eerste vrachtwagen met kleine autolaadkraan. Hiermee werden vooral landbouw machines vervoerd.

1987
Image

In 1998 werd er een speciaal op maat gemaakte aanhanger gebouwd waar we tot op de dag van vandaag gebruik van maken.

1998
Image

In 2000 werd er een nieuwe vrachtwagen met zware autolaadkraan gekocht, vanaf dat moment zijn we ons meer gaan richten op hijswerkzaamheden en transport.

2000
Image

In 2005 is J. Scherpenzeel transport-handel-verhuur opgericht, vanaf dat moment kunt u voor hijswerkzaamheden, transport en verhuur van zee containers en schaft units bij ons terecht.

2005
Image

In 2015 treed Jeroen Scherpenzeel in het bedrijf van zijn ouders. Door de komst van Jeroen werden de bedrijven in tweeën gesplitst, Jan en Roseline gaan verder met J. Scherpenzeel handel-verhuur. Jan en Jeroen zetten het transport bedrijf voort onder de naam J. Scherpenzeel transport. Er wordt een tweede vrachtwagen met zware autolaadkraan gekocht, vanaf nu rijden wij met twee combinaties

2015
Image

In 2017 werd er een speciaal op maat gemaakte aanhanger gebouwd die wij uit kunnen schuiven tot een lengte van 13 meter.

2017
Image

Door de aankoop van het terrein in Linschoten is in 2018 J. Scherpenzeel transport verhuisd van de Snelrewaard naar Linschoten. Door deze stap kunnen wij onze klanten voorzien van zowel transport als op- en overslag van goederen.

2018
Image

In 2020 neemt Jeroen het transport bedrijf over en gaat verder onder de naam J. Scherpenzeel horizontaal & verticaal transport. Jan en Roseline zetten J. Scherpenzeel handel & verhuur voort.

2020
Image

Door de specialisatie in het hijswerk wordt er in 2022 geïnvesteerd in een mini hijskraan. Deze hijskraan is ook te bewonderen op onze open dag.

2022