Historie

In 1987 hebben Jan en Roseline Scherpenzeel het bedrijf J. Scherpenzeel Caravanstalling-Opslag-Transport opgericht. Jan kocht toen ook gelijk zijn eerste vrachtwagen. Dit was een DAF 2100 turbo met HIAB 650 autolaadkraan (6,5 ton meter). Met deze vrachtwagen werden vooral landbouwmachines vervoerd. Na een aantal jaar werd de eerste MAN vrachtwagen aangeschaft met een Atlas 14 ton/meter kraan. Door de al flink uitgebreide klantenkring van bouwbedrijven, grond-, weg-, en waterbouw bedrijven kwam deze zwaardere kraan goed van pas.

In 2005 is het bedrijf uitgebreid met een verhuurbedrijf van opslagcontainers en schaftunits. Vanaf dat moment werd de bedrijfsnaam dan ook veranderd in J.Scherpenzeel Transport-Handel-Verhuur.

In 2010 is het verhuurbedrijf uitgebreid met diverse opslagboxen in ons bedrijfsgebouw. Zoals u leest is er in de loop der jaren veel veranderd en is het bedrijf flink gegroeid.

vanaf 1 januari 2015 is Jeroen Scherpenzeel, de zoon van Jan en Roseline Scherpenzeel, in het bedrijf getreden. Daarnaast is het bedrijf in tweeën gesplitst. Jan en Jeroen Scherpenzeel zetten het transportbedrijf voort onder de nieuwe naam: J. Scherpenzeel Transport v.o.f.. Jan en Roseline Scherpenzeel gaan verder met het handel- en verhuurbedrijf, genaamd: J. Scherpenzeel Handel-Verhuur B.V..  

Er is in 2015 een nieuwe Scania R410 met een HMF 8520 met fly-jib (85 ton meter kraan) aangeschaft. Vanaf heden rijden wij met twee combinaties en zijn we gespecialiseerd in vooral het werken met de autolaadkraan en speciaal transport.